Kiszony ogórek to podstawowy element tradycyjnej, polskiej kuchni. Najczęściej znajdziemy go na obiadowym talerzu, w klasycznym zestawie obok ziemniaków i mięsa oraz na różnego rodzaju kanapkach w połączeniu z wędliną lub żółtym serem. Świetnie sprawdza się jako wyrazisty składnik zdrowych...
Bezy należą do słodyczy, które lubimy nie tylko za ich bardzo słodki smak, ale przede wszystkim za ich konsystencję. Lekka, krucha puszystość, która rozpływa się w ustach kusi właściwie każdego niezależnie od wieku. Klasyczna beza smakuje doskonale zarówno solo, jak i w połączeniu z...
Jesień to najlepszy czas na wszelkiego rodzaju potrawy z wykorzystaniem jabłek. Ten niedrogi i wyjątkowo zdrowy owoc nadaje się znakomicie do przygotowania słodkich deserów, aromatycznych wypieków oraz zróżnicowanych dań obiadowych. Dojrzałe jabłka można dodawać do sałatek i surówek...
Pyszne śniadanie, które jest zdrowe i pożywne, to idealny początek aktywnego, pełnego wyzwań dnia. To najważniejszy posiłek, który powinien dostarczyć nam wystarczającej energii na długie godziny. Dobrze, jeśli będzie bogaty w witaminy i inne ważne składniki odżywcze. Dlatego zamiast...