Świat AGD

MASAHIRO Nóż japoński MV-H do plastrowania ostrze 270 mm

MASAHIRO Nóż japoński MV-H do plastrowania ostrze 270 mm
darmowa dostawa
szt.
1 149,00 

PayU
Dodaj do koszyka
Opis

Masahiro MV-H Slicer o długości ostrza 270 mm to idealny nóż do plastrowania. Długie, smukłe, dość elastyczne ostrze zostało stworzone do odkrawania małych porcji miękkich dań głównych takich jak pieczony drób czy ryba przygotowana w całości. Dzięki zastosowaniu długiej krawędzi tnącej podczas krojenia otrzymujemy idealnie równe plastry. Nóż ten z powodzeniem możemy również wykorzystać do filetowania.

Seria MV-H została zaprojektowana i wykonana z myślą o europejskich i amerykańskich odbiorcach, którzy używają noży w nieco inny sposób niż w Japonii. Oprócz cięcia, noże na zachodzie stosowane są również do siekania. Mając na względzie wykorzystywanie również tej techniki, ostrza noży serii MV-H są nieco grubsze, bardziej wytrzymałe podczas cięższych prac.

Noże z tej linii wykonane zostały z pochodnej VG-10, molibdenowo-wanadowej, wysokowęglowej, nierdzewnej stali zwanej MBS-26, która została poddana trójstopniowemu procesowi hartowania aż do osiągnięcia twardości 58-59 HRC. Każde ostrze zostało doprowadzone do perfekcji przez rzemieślników z ponad 30 letnim doświadczeniem, wynosząc noże Masahiro do poziomu niebywałej ostrości.

Higieniczna rękojeść z właściwościami antybakteryjnymi, została wykonana z materiału o nazwie polyacetal (POM), charakteryzującym się wyjątkową trwałością. Uchwyt został zabezpieczony trzema perfekcyjnie osadzonymi nitami, a pomiędzy nim i ostrzem zastosowano dodatkowe, metalowe wzmocnienie.

Noże z tej serii są ostrzone z dwóch stron lecz w przeciwieństwie do większości zachodnich producentów, Masahiro ostrzy je asymetrycznie 80/20. Oznacza to, że krawędź tnąca przesunięta jest na jedną ze stron w osi noża. Korzyści z zastosowania asymetrycznego ostrzenia to nawet o 35% w stosunku do symetrycznego ostrza cieńsza krawędź tnąca, przez co znacznie ostrzejsza.

Specyfikacja produktu:

  • Typ stali: MBS-26
  • HRC: 58-59
  • Materiał rękojeści: POM (polyacetal)
  • Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
  • Długość całkowita: 410 mm
  • Długość ostrza: 273 mm
  • Szerokość ostrza: 41 mm
  • Grubość ostrza w najszerszym miejscu: 2.5 mm
  • Waga: 194 g

Informacje dodatkowe:

  • Wszystkie noże Masahiro są ekstremalnie ostre, zalecamy zatem użytkowanie z należytą ostrożnością.
  • Noży Masahiro nie należy używać to krojenia zamrożonych produktów ( z wyjątkiem serii do tego przeznaczonej).
  • Nie używaj noży do innych celów niż spożywcze.
  • Do krojenia używaj drewnianych lub wykonanych z tworzywa desek do krojenia.
  • Nie należy myć noży w zmywarkach, które niszczą krawędź tnącą.
  • Myj nóż w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń.
  • Po umyciu wytrzyj nóż do sucha.

PARAMETRY:

Producent: Masahiro - Japonia
Kraj pochodzenia: Japonia
Materiał wykonania: tworzywo sztuczne + stal nierdzewna
Rodzaj noża: do mięsa, do filetowania
Długość całkowita (cm): 41
Długość ostrza (cm): 27,3
Informacje
Kod EAN: 4978857149189
Kod producenta: 14918
Producent: Masahiro - Japonia
Kontakt

TELEFON: +48 739 229 685

TEL./FAX: (61) 661 61 39

E-MAIL: sklep@swiat-agd.com.pl

Adres i nr konta

 

 

 

do góry