TELEFON: +48 739 229 685
TEL./FAX: (61) 661 61 39
E-MAIL: sklep@swiat-agd.com.pl
Wszyscy uwielbiamy Brownie, czyli pyszne czekoladowe słodkie ciasto pochodzące z Ameryki. Tradycyjny przepis jednak to bomba cukrowa, tłuszczowa i glutenowa, a wiele z nas jest przecież na diecie. Jeżeli macie ochotę na ten smakołyk, ale obecnie staracie się schudnąć lub po prostu dbacie o swoją sylwetkę- wypróbujcie ten świetny przepis na fit Brownie! Smakuje świetnie, jego wykonanie nie wymaga wiele czasu ale przede wszystkim można je jeść bez żadnych wyrzeczeń! Smacznego!
Składniki:
Ciasto:
– 2 puszki czerwonej fasoli
– 4 jajka
– 2 banany
– 3 łyżki kakao
– 3/4 szklanki ksylitolu lub cukru brązowego
– półtora łyżeczki sody lub proszku do pieczenia
– 3 łyżki oleju (najlepiej kokosowego)
Polewa:
– łyżka oleju kokosowego
– dwie łyżki kakao
– łyżka miodu
Przede wszystkim- od razu nastaw piekarnik na 180 stopni, będzie gotowy gdy zechcemy włożyć do niego ciasto. Zaczynamy od fasoli- dokladnie ją pluczemy i przesypujemy do miski, w której będziemy robić Brownie. Dodajemy jajka, olej, kakao, banany, sodę i ksylitol lub cukier brązowy, później bardzo dokładnie miksujemy wszystkie te składniki- należy zwrócić uwagę na to, aby masa była dobrze utarta, inaczej nasz smakołyk może się kruszyć. Gotową masę przelewamy do formy lub keksówki i umieszczamy w piekarniku na 50-60 minut. Po wyciągnięciu ciastko może być trochę płynne, daj mu czas- po chwili dojdzie do siebie! Upieczone ciasto odstaw na kilka godzin do lodówki- w takiej odsłonie smakuje najlepiej. Nie zapomnij o polewie, bo wykonanie jej jest bardzo proste. W garnku rozpuść olej kokosowy, dodaj miód i kakao.. po chwili otrzymasz genialny czekoladowy sos. Przed zjedzeniem udekoruj nim swój wypiek i ciesz się pysznym, zdrowym, puszystym Brownie!
Copyright 2018 Świat AGD
Realizacja: Trol InterMedia