Świat AGD
Pokaż filtry

Moździerz kuchenny – przybór, który powinien się znaleźć w każdym domu

Moździerz jest tradycyjnym elementem wyposażenia kuchni, który wyróżnia się wieloma walorami praktycznymi oraz – bardzo często – estetycznymi. Moździerze kamienne świetnie wyglądają we wnętrzach utrzymanych w lubiącym naturalne materiały stylu skandynawskim, natomiast moździerze stalowe idealnie prezentować się będą nowoczesnej kuchni industrialnej. 

 

Do czego służy moździerz kuchenny?

Tradycyjnie moździerz służy do ucierania ziaren przypraw na pył – nie musisz już kupować często gorszej jakości mielonych mieszanek – teraz z łatwością utrzesz je samodzielnie, wydobywając z przypraw pełnię świeżego smaku i aromatu.

Za pomocą dobrej jakości moździerza można z łatwością rozetrzeć świeże zioła, takie jak oregano, bazylię czy majeranek i dodać do nich czosnek oraz inne ulubione przyprawy oraz oliwę. Dzięki temu otrzymamy niezwykle aromatyczną bazę do marynat, sosów lub zup. Moździerz kuchenny pozwala wydobyć pełnię bukietu z dowolnych ziół, dzięki czemu można łatwo urozmaicić codzienny jadłospis o nowe smaki. 

W moździerzu szybko i dokładnie nie tylko rozgnieciesz aromatyczne przyprawy, ale z łatwością przygotujesz pyszne pesto oraz sos do ulubionej sałatki. Poza tym, w tym akcesorium bez trudu przygotujesz własnoręcznie domowe ziołowe lekarstwa.

 

Moździerz – tradycyjne akcesorium w nowej odsłonie

W naszej ofercie znajdziesz wysokiej jakości moździerze kamienne, ceramiczne oraz stalowe, renomowanych europejskich producentów.

Obok tradycyjnych, masywnych kamiennych moździerzy, których niezaprzeczalnym atutem jest ich niepowtarzalność – każdy posiada inny, naturalny rysunek kamienia, z którego powstał – proponujemy Państwu te przybory w całkiem innej, nowoczesnej odsłonie.

Dostępne są moździerze ze stali nierdzewnej oraz posiadające niebanalne kształty ceramiczne produkty czeskiej Tescomy: wykonane w niezwykle prostych, geometrycznych formach przybory z linii ONLINE , czy też nieszablonowy moździerz PRESIDENT , który zachwyci zwolenników nowoczesnego designu.

 

Jaki moździerz wybrać?

Wielu szefów kuchni nieprzerwanie poleca masywne, kamienne moździerze, chociażby ze względu na to, że kamień w żaden sposób nie wpływa na smak ucieranych potraw. Podobnie zachowują się moździerze ceramiczne.

Wybierając moździerz wykonany ze stali, należy pamiętać, by nie ucierać w nim składników kwaśnych, które mogą wejść ze stalą w reakcję i zmienić smak przygotowywanej potrawy.

Wybierz moździerz z materiału, który najlepiej pasuje do wystroju twojej kuchni i składników, które będziesz nim rozdrabniać i ciesz się aromatycznymi potrawami, do których użyjesz samodzielnie rozdrobnionych, świeżych ziół. Przekonaj się, że można uzyskać wspaniały smak i aromat bez dodatku konserwantów oraz chemicznych ulepszaczy.


Widok:
Kontakt

TELEFON: +48 739 229 685

TEL./FAX: (61) 661 61 39

E-MAIL: sklep@swiat-agd.com.pl

Adres i nr konta

 

 

 

do góry